2014. sze 23.

2015-ös gazdasági SPEKULÁCIÓ

írta: FSZDL
2015-ös gazdasági SPEKULÁCIÓ

Előre bocsátom szeretek spekulálni és ebben elég jó is vagyok. Nézzük meg mit várok kis Hazánkban  gazdaságilag a 2015-ös évre.

  1. Masszív megszorítások lesznek, az állam nemcsak a kiadást fog csökkenteni, hanem az úgynevezett újraelosztási rátát is csökkenteni fogja. Mit jelent ez? Állami juttatások csökkentése egészségügy és akár nyugdíj szabályok további szigorítása.
  2. Csökkenni fog a munkáltatók járulék fizetési szintje azaz olcsóbb lesz foglalkoztatni ennek fényében valós munkanélküliségi csökkenés jöhet piaci alapú munkahelyek megtartásával és újak létrejöttével.
  3. Növelni fogják a családi adókedvezményt (ez szociálpolitika)
  4. Állami (piaci)beruházásösztönző programok létrehozása és erősítése ugyanis beruházás nélkül nincs vállalkozás nincs járulék bevétel.
  5. SZJA adóalap kiszélesítése további erőteljes minimálbér emelésekkel.
  6. Adósságállomány mérséklése (itt a szabadság harc elbukott, mert a kormányzat realizálta, hogy az egyetlen mód ennek kezelésre ha kinövi az ország az adósságát egy kis inflációs segítséggel)
  7. Stagnáló reál bér növekedés lesz, a megtakarításokon továbbra is negatív reál kamat lesz.

Kapcsoljuk be az öveket és kapaszkodjunk rázós és fájdalmas menet következik. Hozzá teszem teljesen ortodox módon. csak az a kérdés miért kellett erre várni 4-5 évet?

PS.: Mi fog történni a tartósan leszakadó és mélyszegénységben élőkkel?

BT

Szólj hozzá