2014. már 25.

Mikor törlesszünk elő?

írta: FSZDL
Mikor törlesszünk elő?

Ez a mostani bejegyzés gyakorlati tanácsokat szeretne szolgálni azoknak akik hitellel rendelkeznek. Mikor érdemes előtörleszteni illetve hitelt kiváltani egy másik hitellel. Sokakban felmerülhet, hogy a jelenlegi alacsony kamat szint mellett mit érdemes a csinálni.

1. Rövid kamat periódusú 1-3 hónapos forinthitelem van - Ilyenkor célszerű ha lehet minél hosszabb kamatperiódusra áttérni 1,3 év ha van ilyen termék a bankban illetve átvállaltatni akár másik bankkal. Ugyan fizetendő kamat mértéke biztosan valamivel magasabb lesz, de a kamat kockázatot lehet vele kezelni és 2,7% jegybanki alapkamat mellett sikerül hosszútávú kamat nyereségre szert tenni.

2. Deviza hitelem van itt is javasolt akár az árfolyamgátba belépni aki esetleg még nem tette meg, vagy kiváltani azt forint hitelre. Az utóbbi mellett szól az az érv, hogy bár a magas CHF árfolyam miatt tőketartozás magasabb lesz(tőkeveszteség lép fel, de akár az árfolyam jövőbeni jelentősebb elmozdulása esetén ezt a veszteséget ellensúlyozni lehet. Ide sorolnám a kiszámítható törlesztő részletet is ugyanis alacsonyabb forint törlesztő mellett lehetőségünk lesz félretenni és abból akár előtörleszteni csökkentve a tőkeveszteséget vagy csak simán megtakarítani és a kapott befektetésünk kamatai valamekkora részben fedezni fogják a hiteleinken fizetendő kamatokat.

Sok sikert mindenkinek!
BT
Szólj hozzá